A Junghans és a Bálint órás bemutatja: JUNGHANS MAX BILL CHRONOSCOPE EDITION SET 2019

2019.10.20.
A Junghans és a Bálint órás bemutatja: JUNGHANS MAX BILL CHRONOSCOPE EDITION SET 2019
A 222 példányban megjelent készlet a Junghans óragyár, és Max Bill híres grafikus művész munkakapcsolatának állít emléket: a díszdoboz tartalma a művészet két alkotó területét ötvözi, a konstruktív festészetet, és a puritán formatervezést.
 
"quinze variations sur un même thème", vagyis 15 variáció egyazon témára a címe Max Bill azon grafikájának (1935-38), melynek utolsó képeleme lett a limitált kiadású, Junghans Max Bill Chronoscope óra hátlapjának díszítő eleme.
A képsorozaton a művész az alkotás folyamatát mutatja be, ill. a műalkotások külső és belső szerkezeti felépítését. A vizuális lecke a konstruktivista módszert, egy egyenlő oldalú háromszög nyolcszöggé válásának folyamatán keresztül adja elő, mely a hosszok megtartása mellett, a szögek változtatásával, spirálként fejlődik ki.
A spirál jelentése szorosan kapcsolódik a mechanikus óramű minél precizebb működéséhez, ill. kifejlődéséhez, így gondolhatjuk, hogy nem véletlen, miért erre a képre esett a választás...
A "grafische reihen" sorozat képeit a Junghans 2017-, 2018- és az idén, 2019-ben megjelentetett speciális, ill. limitált kiadásain is szerepelteti a Max Bill modellek hátlapján. Max Bill és a Junghans kapcsolata 1956-tól datálható, amikor is az első Max Bill által tervezett Junghans óra megszületett: a dizájnt a funkcionalitás és a letisztultság jellemzi, felesleges díszítőelemek nélkül, a lényegre összpontosítva.
A Max Bill Chronoscope órák remek ellenpéldái a kronográfok zsúfolt, és nehezen olvasható számlapjának, az általában robosztus megjelenésnek. A kronográf szerkezettel járó alkatrészek megjelenítésében (segédszámlapok, gombok) is fenntartja a nyers egyszerűséget, és a hangsúlyt meghagyja az eredeti funkción, a pontos idő leolvashatóságán.
E limitált kiadás esetén fellélegezhetünk az üveg kapcsán is, már nem kell tartanunk a karcolódástól, mivel ezt a modellt már zafír-kristály üveggel szerelték, a megszokott Max Bill domborúsággal, a széles üveg és a vékony tok-keret szokatlan arányával. Az óratok a méretében is a minimalista megoldásokat követi, az ETA (Valjoux) 7750 szerkezeten alapuló automata kronográf szerkezet (cal. J880.2) a lehető legszerényebb méretek közé lett zárva - tokátmérő 40mm, -magasság 14.4mm - a lehető legkisebbre lekerekítve a formát.
JUNGHANS MAX BILL CHRONOSCOPE EDITION SET 2019 "meglepetés tartalma" pedig egy az igazán kedves időket idéző, 8 nap járástartalékkal rendelkező, IGAZI! kulccsal felhúzós asztali óra:)!

Kapcsolódó anyagok:

Termékek:


Vissza a tetejére
Bezár