Csend van…

2010.06.11. 22:24

…vagy legalábbis úgy tűnik. Hanyag a weboldal, várat magára a szerviz…

 

Ez a blog szóljon azoknak az ügyfeleknek, akik már türelmetlenül várják, hogy kedvenc órájuk, örökségük, vagy újonnan beszerzett régiségük elkészüljön. Higgyék el, minket sokkal jobban stresszel, hogy nem tudjuk tartani a beígért határidőt, mint Önöket: hogy „..jajj mikor lesz már kész az órám, most már biztos valami baj van, vagy már nem is látom többé kedvencemet!”
De ez nem így van! Csak éppen azon dolgozunk, hogy ez a lassan már elfeledett szakma, ez a mesteri tevékenység ne híguljon fel teljesen, hogy ne csak arról szóljon, hogy egy-egy javítás a gyári alkatrész, vagy egész szerkezet kicserélése legyen. Éppen azon dolgozunk, hogy ennek a művészi munkának teret tudjunk adni, amit senki, még a gyártó cégek sem teremtenek meg a szakemberek számára. Mert persze, hogy a márkaszervizek szuperek, a gyár odarakja a gépeket, műszereket, sőt még a sablon tanfolyamot is! És a többi óra?


Pontosan azon dolgozunk már hetek, hónapok (sőt évek) óta, hogy otthont teremtsünk a szakmának, a javításra, felújításra szoruló óráknak, egy műhelyt, vagy műtőt, vagy ilyesmit. Nem egyszerű feladat ez, egy ilyen lassú, precíz tevékenységnek mostanság megfelelő miliőt alkotni. Ezt nehéz elképzelni egy olyan jelenben, ahol piros ruhás fiatalemberek egy órán belül megsarkalják kedvenc csizmánkat, és annyi kulcsmásolatot készítenek percek alatt, ahányat csak akarunk. Az órajavítás ennél sokkal bonyolultabb. Ezt nem lehet analogizálni, mert minden óra egyedi. Nem a konstrukció, hanem az állapot. Ami a tulajdonosát tükrözi. A viselés mivoltát, a gazda életvitelét.
Hosszú, kitartó tevékenység ez, amiben Önöknek is a türelmét kérjük, hogy gyermekeiknek, unokáiknak is meglegyen a lehetősége, hogy az apák, nagypapák kedvenceit hordhassák, használhassák úgy, hogy igazán Örömüket leljék benne, és ne kelljen világokat átutazniuk, hogy megtalálják a megfelelő szakit, aki ezt lehetővé teszik nekik.

 

 

Műhelyt építünk, Önöknek, kedvenc óráiknak, hogy bizalommal és kétségek nélkül gondolhassanak azok jövőjére, az órák, a szakma és az emlékek fennmaradására.

 

Köszönjük türelmüket!

 

K.

 

Hamarosan teljesen bemutatjuk…
 


Vissza a tetejére
Bezár