Egy 10000 dolláros "Lákroá" mindenhol szép

2010.08.29. 18:38

A Maurice Lacroix egy jól csengő név azok körében, akik nemcsak a "csapból folyó" luxus óramárkák neveit részesítik előnyben. Ez egy rendkívül fiatal svájci óramárka, bár a gyökerei 1961-ig nyúlnak vissza, ezen a márkanéven 1975-ben mutattak be először karórát Ausztriában. Ma már az egész világon ismerik. Szakmai szempontból nagyon fontos, hogy nem kötnek kompromisszumot a minőség terén. Egyszóval a Lacroix óragyártól csakis jót vásárolhatunk, méghozzá rendkívül jó ár-minőség arányban.

Persze a mechanikus órák karbantartása előbb-utóbb szükségessé válik. Mivel a legközelebbi hivatalos Maurice Lacroix szervíz Ausztriában van, jó néhány szervíz asztalán kiköt egy-egy ilyen mestermű Magyarországon is. Ez történt cégünknél is: a mai napig kapható Masterpiece sorozat egyik retrográd (visszaugró mutatós) modellje feküdt a műtőasztalon.

Ez egy közel 10 éves óra, így nem kell magyarázni, főleg a mechanikus órákat kedvelőknek, hogy a tulajdonosa az utolsó utáni pillanatban hozta karbantartásra. Természetesen egy konkrét hibával, ami már a zsír és az olaj viszkozitásának a megváltozása miatt volt.

Az óra különlegessége és a szerkezet bonyolultsága is egyben az a "mechanikus programozás", mely a retrográd mutatók vezérléséhez szükséges. Az óra karbantartása nagyon sok munkaórába került, minden perce élmény volt.

 

 
     
 
     
 

 

 

P.

 

 


Vissza a tetejére
Bezár