A 2012-es BASELWORLD kiállításon a Seiko bemutatta: „A világ első GPS Solar óráját.”

2012.04.11.

Akik kicsit is járatosak az órák világában most biztos felkapták a fejüket: Mi az, hogy világ első?! Hiszen más is gyárt GPS órát! Valóban nem a Seiko-nak jutott először eszébe egy olyan óra ami műholdról szinkronizálja a pontos időt, hiszen számos más gyártó készít úgynevezett GPS-es órát többek között a Suunto, a Garmin vagy a Nike. De ezek a modellek speciálisan sportoláshoz készültek inkább sporteszközök mint mindennapi használatra szánt karórák.

A Seiko Astron azonban valóban egy „közönséges”, mindennapos használatra szánt karóra, ráadásul a kijelentésben ott szerepel, hogy Solar tehát egy fényenergiával táplált óráról van szó.

No és mi van a Citizen Satellite Wave-vel? Merülhetne fel az újabb kérdés. Valóban a konkurens japán gyártó már 2011 tavaszán bemutatta és azóta piacra is dobta saját szintén fényenergiával működtetett GPS karóráját. Ennek ellenére igaz a kijelentés, hiszen a Citizen modellje EcoDrive és nem Solar! (Ezenkívül sajnos csak korlátozott darabszámban (990) került piacra minek következtében szinte nem is beszélhetünk a nagyközönség számára elérhető, valódi termékről mert gyakorlatilag percek alatt el is tűnt a kínálatból, hogy a gyűjtők polcain landoljon.)

  A Seiko Astron karórája reméljük hamarosan üzletünkben is megtekinthető és megvásárolható lesz. Addig is egy kis kedvcsinálónak a Seiko hivatalos sajtóközleménye:
 

Seiko Astron. A világ első GPS Solar órája.
Az óra, amely ismeri a 39 hivatalos időzónát.

Örömmel jelentjük be, hogy a SEIKO elkészítette a világ első GPS Solar óráját, mely a március 8-án megrendezésre kerülő BASELWORLD óra és ékszerkiállításon kerül a nagyközönség elé.

Vége a pontos idő keresésének a Föld minden pontján. A saját fejlesztésű, szabadalmaztatott, alacsony energiafogyasztású GPS vevővel a SEIKO megalkotott egy órát, amely képes a GPS jelek vételére és az időzóna, az idő és a dátum azonosítására a GPS műholdak globális hálózatának segítségével. A világ mind a 39 időzónáját felismeri. Ezt a forradalmi áttörést Seiko Astron-nak hívják. Az 1969-es ünnepelt elődjével együtt, amely a világ első kvarc karórája volt, az új Seiko Astron is a Seiko Epson vállalat fejlesztése, új korszakot vezetve be az időmérés technológiájában. A Seiko Astron idén ősszel jelenik meg egyidejűleg minden piacon, ára várhatóan 420.000-580.000 Ft lesz.


 

Pontos idő, bárhol a világon.

Naponta egyszer, a Seiko Astron automatikusan fogadja az idő szignált, igény szerint csatlakozik a Föld körül keringő 4 vagy több GPS műholdhoz, így felismeri a pozícióját és beazonosítja az időzónát és a pontos időt. A mutatók automatikusan a helyi időre állnak, atomóra pontossággal. Az új Seiko Astron napenergiával működik, így soha nincs szükség elemcserére, intelligens naptárral rendelkezik, így a dátum is mindig olyan pontos, mint az idő.

A Seiko Astron nem csak egy óra. Egy kollekció is egyben. Három modell magas intenzítású titánból készült, amely erősebb, mint az acél, de 40%-kal könnyebb, további két modell pedig acél tokba került. Mindegyik modell lünettája kerámia bevonatú, azonos funkciókkal, illetve magas műszaki tartalommal rendelkeznek, beleértve a zónaidő számlapot, GPS vételi kijelzőt és a zafír üveget az új fejlesztésű tükröződésmentes bevonattal. A hagyományos dátum és zónaidő mellett a funkció gomb megnyomását követően a másodpercmutató, illetve a 10 órás pozícióban lévő indikátor a GPS szignál státuszát mutatja.

A titok az energia menedzsment.

Miért most és miért SEIKO? A SEIKO solar és a GPS technológia egyesítése többéves aprólékos kutató fejlesztő munkát igényelt a Seiko Epson vállalattól, amely nem kevesebb, mint 100 szabadalmat eredményezett. Csak ez a SEIKO által kifejlesztett energiahatékony technológia tette lehetővé annak megvalósítását, hogy a miniatűr GPS vevő rendkívül alacsony energia felhasználással képes legyen a GPS jelek fogadására 4 vagy akár több műholdról. Csak a SEIKO páratlan mikro-mérnöki szakértelme tette lehetővé, hogy ezt a technológiát beépítsék egy karórába, amely 47 mm átmérőjű és mindössze 135 gramm (magas intenzitású tokkal és csattal). Továbbá csak a SEIKO fejlett IC áramköri szakértelme tette lehetővé, hogy az óra felossza a világot 1 millió „négyzetre” és mindegyikhez hozzárendeljen egy időzónát.


Kényelmes egyszerű és könnyű viselet.

A Seiko Astron intelligens, de viselni egyszerűen öröm. Amikor kilépsz a repülőből, csak nyomd meg a funkció gombot és az idő illetve az időzóna automatikusan beáll. Az idő beállításhoz 6 másodpercre van szükség, míg az időzónát 30 másodperc alatt korrigálja az óra, függetlenül attól, hogy közben megállsz vagy mozogsz. Szóval, ha látod az eget, akkor a pontos időt is megtudod. A téli-nyári idő átállítás is egy gombnyomással történik, és a dátum is mindig pontos; a Seiko Astron intelligens naptára 2100 februárig programozott. A SEIKO solar technológiája tovább fokozza a könnyű használatot, mivel a karbantartás soha nem okozhat problémát. Az óra mindenféle fényforrásból nyer energiát és soha nem igényel elemcserét.


Bárhol utazol, az új Seiko Astronnal mindig időben vagy. Könnyedén.

 


Vissza a tetejére
Bezár