Citizen Eco-Drive Proximity

2012.11.03.

Első pillantásra a Citizen hamarosan megjelenő modellje modern és divatos, de ez alapján aligha sejtenénk, hogy ez nem egy közönséges időmérő. Ha a számlapot közelebbről szemügyre vesszük, már sejteti, hogy technikailag is hordoz újdonságot, hiszen feltűnik rajta a Bluetooth logó - ezzel nem találkozhattunk a korábbi Citizen Eco-Drive-okon még a csúcsmodellek esetén sem.

Ha még alaposabban megnézzük, a számlap külső kerületén feltűnnek a speciális funkciókra utaló feliratok, mint például a "CALL és MAIL". A Proximity a Citizen első Bluetooth képes időmérője, melyet okos-telefonokhoz - elsősorban az Apple iPhone-hoz tervezték, mivel a Bluetooth kommunikációs szabvány kisebb áramfogyasztású, legújabb 4.0-ás verzióját használja (ez jelenleg az európai piacon kapható mobilok közül kevésben található). 

Mire is alkalmas ez az óra? A gyártó adatai szerint az óra 10 méteres tartományon belül képes szinkronizálni az időt és a dátumot a telefonon, figyelmeztet a bejövő hívások, SMS-ek és az e-mailek érkezésére. Valamint azt is megmondja, ha volt nem fogadott hívás, vagy van egy naptári esemény, találkozó. Hagyományos, analóg módon a  mutatók segítségével  a számlapon elhelyezett feliratok segítségével (illetve rezgéssel vagy hangjelzéssel kiegészítve jelzi) a telefontól kapott információkat.

Ezeken kívül még egy hasznos funkcióval rendelkezik: a telefon keresés, melynek aktiválásának hatására a telefon hangjelzést ad.

Az extra szolgáltatások előnye, ha a telefon mélyen a kabátzsebben vagy a táskában van, az órára pillantva gyors tájékoztatást kapunk, hogy nem fogadott hívásunk van vagy új üzenet érkezett.

Az óra kezeléséhez, frissítéséhez (és esetleges későbbi funkció bővítéshez) szükséges alkalmazást az App Store-on tette elérhetővé a gyártó.

Mitől különleges ez az óra? Hiszen számtalan akár színes LCD kijelzővel rendelkező "okosóra" is van már a piacon. Egyszerű a válasz: Stílusos, sportos ugyanakkor nem hivalkodó és megtartotta a hagyományos karóra mivoltát hisz minden extra funkciót hagyományos analóg módon jelez.

Továbbá az elemcsere vagy töltés miatt sem kell aggódnunk, hiszen a Citizen jól bevált Eco-drive megoldását használja és mindezek mellett az óra 10bar/100m vízállósággal rendelkezik.

  Citizen Proximity Citizen Proximity
  AT7030-05E AT7035-01E

 

A óra főbb tulajdonságai:

 • Rozsdamentes acél tok
 • Tükröződésmentes zafírkristály üveg
 • Citizen W760 szerkezet
 • Fényenergiával működő kvarc szerkezet
 • Öröknaptár
 • Stopper funkció
 • Járástartalék kijelzés
 • 24 órás kijelzés

Vissza a tetejére
Bezár