Frederique Constant - Live Your Passion

2014.04.10.

Mindig történik valami az orak.hu vagy üzleteink házatáján, a tavasz egyik újdonsága, hogy ismét új márkákkal bővült kinálatunk, melyekből a Frederique Constant kiemelt figyelmet érdemel. Miért pont a Frederique Constant? Talán mert szeretjük a "legeket"! - de ezzel biztos sokan vannak még így. Miben "leg" ez a márka? Többek között, hogy a legkedvezőbb árú manufaktúra szerkezeteket kínálja - melyek között olyan ínyencségeket is találhatunk mint a turbillon vagy az alapanyagok között még forradalminak számító szilícium. De minden bizonnyal szenvedélyük az órásság iránt is a legelhivatottabbak közé emeli őket, ezért érhettek el ilyen komoly szakmai elismerést és sikereket, ennyire rövid idő alatt.

Frederique Constant

Az alapítópáros

A márkát mai formájában 1988-ban alapították Genfben, a márkanév a két alapító: Aletta Francoise Frédérique Stas-Bax és Peter Constant Stas nevének párosításából alakult ki. Első kollekciójuk 1992-ben került piacra, mely hat modellből állt. Rövid történelme során, mára a legnagyobb svájci márkák közé nőtte ki magát (évi több mint 120.000 darabos eladásával, a világ több mint 100 országában van jelen, megközelítőleg 3000 hivatalos értékesítési ponttal). Üzletpolitikájuk az elérhető luxusórák szegmensének megteremtése.

Igazi szenvedély

"Az, ami időről-időre ismétlődő, finom, precíz folyamatok eredménye és nem csak néhány múló, izgalmas pillanaté. Ez testesíti meg belső hajtóerőnket, nem a napi rutin vagy a szükségleteink. Míg szokásaink változnak, hajtóerőnk továbbra is elhivatottságunk és örökségünk eredménye. Az idő és a pillanat elmúlik, a teljesítmény ami hajt minket, megmarad az idő múlásával. Ez igazi szempontja szenvedélyünknek minden alkalommal."

Frederique Constant

Márkafilozófia, értékeik

A Frédérique Constant filozófiája, hogy időmérőik ne csak egy szűk kör számára legyenek elérhetőek, hanem tudatosan törekednek rá, hogy a minőségi rajongók szélesebb táborához is eljussanak, akik szeretnék élvezni a kiváló minőségű és időtlen, de mégis klasszikus órákat, ésszerű áron. A Frédérique Constant alapvető missziója tehát, hogy alkalmazza az alábbi három értéket a fejlesztési folyamat során minden egyes modeljénél: Tervezés, Minőség és Innováció.

Tervezés

 

Különös figyelmet fordítanak a tervezésre a Frederique Constantnál. Az óráik klasszikusok és hagyományosak, miközben továbbra is időtlenek. Minden időmérőt valódi szenvedéllyel készítenek, melyek visszaköszönnek a részletekben: a számlapok kifinomultsága, Guilloché dekorációi, vagy az óratokok teljesen kézzel polírozott, luxus érzést nyújtó figyelemre méltó fénye...

Minőség

Minden Frederique Constant karóra kézzel összeszerelt és minden egyes óra hosszú ellenőrzés és szabályozás alá kerül, hogy a speciális berendezések segítségével a kiváló minőséget biztosítsák. A minőség szempontjából kompromisszumok nélküli, szigorú a prioritás.
Ahhoz, hogy egy órát az úgynevezett "Swiss Made" felirattal elláthassák, az alkatrészek legalább 50%-nak Svájcban kell elkészülnie. Ők ennél is tovább mennek: minden órájuk saját műhelyeikben készülnek Plan-les-Ouatesben, beleértve a svájci szerkezetet is, az összeszerelést és az ellenőrzést is, amiket magasan képzett szakemberek és csúcstechnikájú gépek végeznek. Nagyon komolyan vesszik a "Swiss Made" feliratot.

Innováció

Szilicíum horgony

A Frederique Constant folyamatosan komoly erőfeszítéseket tesz az innováció területen, hogy kreativitást és kiemelkedő műszaki jellemzőket kínálhasson óráiban. A  legmodernebb számítógépes szoftvereket alkalmazza - elsősorban a tervezési és fejlesztési folyamatok támogtására-, hogy lépést tartson a trendekkel és a fogyasztói igényekkel.

  

"Függetlenül, hogy mi módon, vagy milyen eszközökkel dolgozunk nap mint nap, a módszer mindig rendkívül innovatív."

 

Vissza a tetejére
Bezár