Junghans - A csillagos óramárka sikertörténete

2012.08.10.

A Junghans története - amely 1861-ben a Fekete-erdőben kezdődött - az egyik legmozgalmasabb és legizgalmasabb sikertörténet a német óraiparban.

Junghans - a német óra

A Junghans márka az elmúlt 150 évben egyértelműen bizonyította, hogy a németországi területeknek is van létjogosultsága a világ óragyártásában. A hagyomány, az innováció, és az értékek mentén haladva a Junghans név a minőség, a megbízhatóság, a szenvedély és a pontosság szinonimájává vált. Hosszú története során, a schramberg-i gyárnak, mint tradicionális vállalkozásnak - új és egyre fejlődő technológiák alkalmazásával sikerült befolyással lennie a német óraipar történetére - miközben hű maradt filozófiájához: "egyesíteni az előremutató elképzeléseket a pontosságra törekvéssel". A modern nemzeti- és nemzetközi vállalati modellek lehetővé teszik a Junghans óragyár számára, hogy büszkén hirdesse termékein: "Made in Germany", és a jövőben is tovább folytassa egyedülálló sikertörténetét - az innovatív termékek segítségével - a csillagos óramárka.

Junghans központja napjainkban A Junghans gyár 1866-ban A Junghans gyár 1898-ban A Junghans gyár 1997-ben
Junghans központja A gyár 1866-ban 1898 1997

 

A hagyományos és a modern kéz a kézben

MEISTER CHRONOSCOPE
Meister Chronoscope

JunghansA Junghans céget 1861-ben Erhard Junghans, és sógora Zeller Tobler alapította, a németországi Schrambergben, amely napjainkban is otthont ad a vállalat központjának. Junghans a kezdetektől fogva ragaszkodott a pontossághoz és a kiváló minőségű termeléshez. A vállalat kezdetben egyes alkatrészek gyártására specializálódott, a Junghans órások 1866-ban készítették el első óráikat. A cég mára híressé vált védjegye - a 8 ágú csillag - 1890-ben került bejegyzésre, ezzel új korszakot indítva a cég életében - amelyet az új termelési folyamatok és szabadalmak kidolgozása és bevezetése jellemzett. Így érte el a cég, hogy a legmagasabb minőségi követelményeket is kielégítő termelési megoldások álljanak rendelkezésére. Ez idő alatt a Junghans órák világszerte megtestesítői lettek a mindenki számára elérhető időmérőknek.

 

1903-ra a Junghans gyár 3000 alkalmazottat foglalkoztatott és 3.000.000 órát értékesített évente, ezáltal abban az időben a legnagyobb óragyár volt a világon. Az 1930-as években a mechanikus óraszerkezetek bírtak különleges jelentőséggel, ez idő alatt születtek meg a cég - feltehetően legszebb órái – a legendás Meister kollekció első modelljei. Az 1950-es években is voltak különleges történések a cég életében: ebben az időszakban a Junghans elérte, hogy ő legyen Németország legnagyobb kronométer gyártója.


A legmagasabb szintű technológia és tervezési szabványok

MAX BILL AUTOMATIC

Max Bill Automatic

Az egyedülálló formavilág éppúgy része a Junghans tervezési elveinek, mint az előremutató technológiák alkalmazása. Ez fokozottan tetten érhető az 1956 óta, Max Bill tervei alapján készített modelleken. Ez az együttműködés vezetett a legendás kollekció megalkotásához, amely néhány „modern klasszikus" formatervezési vonalat felhasználva került kidolgozásra. Néhány innovatív, új tervezési jellemzői 1990-ben indult útjára: köztük a világ első rádió-vezérlésű karórája, a Mega 1, amelyet a FROG Designnal együttműködve dolgoztak ki. A korábbi években is történtek még izgalmas dolgok a cég életében: 1970-ben bemutatják az első német kvarcórát - "Astro-Quartz". További mérföldkövek a trendteremtő 1990-es évet követően: 1993-ban bemutatják az első rádió-vezérlésű napenergiát hasznosító karórát, amely nem utolsósorban high-tech anyagok felhasználásával - mint a kerámia - készült. 2004-ben jelent meg az első multi frekvenciás rádiójelvezérelt óra, és a mechanikus sorozat is bővítésre került.

 

Tradíciók

JUNGHANS 1972 CHRONOSCOPE QUARZ

1972 Chronoscope

 

A Junghans 2011-ben ünnepelte 150 éves sikertörténetét. Erre az alkalomra három új limitált modellel, és a történelmi sorozatok - mint a Meister Chronometer – újraértelmezésével jelentkezett. A schramberg-i, különleges, kék hajszálrugóval szerelt modell hűen tükrözi, hogy mennyire fontos a mechanikusóra készítés a Junghans számára.

A 2012-es évben a márka mottója: "Itt az ideje a kiemelkedő sportteljesítményeknek". Ennek alapját az 1972-es Müncheni olimpia 40. évfordulója adja, amelynek hivatalos időmérő partnere volt a Junghans. Két újítás fűzhető a cég nevéhez: a Multicounter, ami lehetővé tette az evezősversenyek összes csónakjának egyedi mérését, illetve először volt lehetőség századmásodperc pontossággal színes célfotó készítésére.

Ezekre az eseményekre emlékezve egy különleges sorozatot mutatott be, egyszerre idézve fel a kiemelkedő sporteredményeket, és a 70-es évek stílusát.

Visszatekintve a vállalat elmúlt 150 évben elért eredményeire, a Junghans-ot tovább motiválja, hogy a jövőben is folytassák sikereiket a csillagos órák.


Vissza a tetejére
Bezár