Junghans max bill Automatic 100 év Bauhaus

2019.03.24.
A Junghans max bill automata modellje első alkalommal nyújt betekintést a Bauhaus sajátosságaiba, szerkezeti felépítésébe.
A Bauhaus 100. évfordulójának alkalmából a Junghans egy automata karórával rukkolt elő, ami nem is lehetne ennél szerényebb, és egyben sokatmondóbb. A max bill automata egy klasszikus három mutatós karóra - a formatervező Max Bill szellemében - az abszolút lényegre redukálva a részleteket, vagyis az idő optimális leolvashatóságára fókuszálva. 
Max Bill a Bauhaus iskolában tanult, melyet éppen 100 évvel ezelőtt alapítottak. Amikor 1927-ben Dessauba érkezett és meglátta a Bauhaus-épületét, az volt az első benyomása - saját elmondása szerint - "ilyet még soha nem láttam: fehér falak és nagy sötét ablakkeretek, mindez az iskola ólomvörös balkonajtóival az előtérben."
Ez a lenyűgöző érzés - amit a Bauhaus Max Bill-ben kiváltott, - a 2019-ben megjelenő, 1000 darabban limitált Junghans max bill automata órában ismét megmutatkozik. Egy óra, ami a Bauhaus sajátos jegyeit viseli magán. A matt ezüstözött számlap a dessaui épület fehér falaira emlékeztet, az antracit színű óratok a feltűnő hatást keltő homlokzatot idézi.
 
 
 
 
A szürke bőrszíj az építmény színében jelenik meg, vagyis a Bauhaus szerkezeti elemét, a betont idézi. A vörös óra- és percmutató tökéletes leolvashatóságot biztosít, amit a tiszta és egyszerű formának köszönhet, ez pedig a dessaui Bauhaus ismert vörös ajtajának színkódját tükrözi vissza. Ez a színárnyalat még feltűnik a dátumtárcsán is.
 
A Bauhaus rajongók és hozzáértők örömére az óra hátlapján egy valódi időutazás látható. Impozánsan mutatja az üveg hátlapon a Bauhaus-épületet a nagy ablaksorral - és egyben lehetőséget ad, hogy a történelmi ablakokon keresztül betekinthessünk a mechanikus szerkezethez. A vörös szín itt szintén hangsúlyként jelenik meg - és ez maga a Bauhaus-épület ismert vörös ajtaja.
 
 
 
 
A Junghans max bill Automatic 100 év Bauhaus óra - a 100 év dizájn-történelem kifejezése!
 
Az óra szerkezete az ETA 2824 alapjaira épülő J800.1 automata felhúzású mechanikus szerkezet.
 
A kétoldali tükröződésmentesített karcálló zafír kristály üveg, a PVD bevonatú nemesacél tok és a 3 bar-os vízállóság hosszú távú szépséget biztosít mindennapi viselés mellett az órának. 
 

Vissza a tetejére
Bezár